Τόσα τραπέζια και φαγητά, τόσες συναντήσεις για καφέ μετά το γεύμα και σκέφτηκα να ανταλλάξουμε μερικές ιδέες για καλούς τρόπους στο τραπέζι, πριν και μετά από αυτό.
Δώσε δέκα λεπτά χρόνο στην οικοδέσποινα να ετοιμαστεί αλλά μην αργήσεις πάνω από είκοσι λεπτά. Μη στείλεις μήνυμα παρά μόνο πάρε τηλέφωνο για να δικαιολογηθείς.
Άφησε το τηλέφωνό σου αθόρυβο στην τσάντα σου και μη το αφήσεις να σας διακόψει την ώρα του φαγητού.
Κράτησε το ποτήρι με το κρασί από την βάση του ώστε να μην το ζεστάνεις με τα χέρια σου. Εκτός αν είναι παραπάνω παγωμένο και θες όντως να το φέρεις σε πιο καλή θερμοκρασία.
Μη κάνεις RSVP σε ένα κάλεσμα στο facebook.
Όσο και αν βιάζεσαι σταμάτησε κάπου να πάρεις ένα κρασί ή το πότο του οικοδεσπότη. Γενικά πάντως καλύτερα είναι να έχεις έτοιμο το δώρο από μέρες πριν.
Την επόμενη μέρα κάνε ένα ευχαριστήριο τηλεφώνημα για την βραδιά που σου πρόσφεραν.
Αν κάποιος έχει μαρούλι ή φαγητό στα δόντια του ενημέρωσε τον διακριτικά.
Αν κάποιος πει λάθος το όνομά σου μπορείς να τον διορθώσεις αλλά μη κάνεις το ίδιο αν πει μια λάθος λέξη. Θα φανείς ξερόλας σε όλους. Μπορείς να φροντίσεις να το πεις εσύ σωστά αν και μόνο σου δοθεί η ευκαιρία.
Αν κάποιος έχει φαγητό γύρω από το στόμα του τότε απλά κάνε του νόημα διακριτικά σκουπίζοντας με την πετσέτα το στόμα σου και ρίξτου μια ματιά για να σε καταλάβει.
Παρακάτω θα βρεις μια ενδιαφέρουσα εικόνα για το στρώσιμο του επίσημου τραπεζιού: