Με αυτή τη συνταγή θα ετοιμάσεις μία σαλάτα ταμπουλέ με βάση το κουνουπίδι. Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι χειμωνιάτικα και θα τα βρεις πολύ εύκολα. Μπορείς να σερβίρεις με παντζαροσαλάτα, να προσθέσεις αγγουράκι φρέσκο ή τουρσί, ελιές. Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει υπέροχα με φαλάφελ.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουνουπίδι
1 κούπα μαγειρεμένη κινόα
1 ρίζα μάραθο
1/2 κούπα ρόδι
1/2 κούπα
1/2 κούπα ψιλοκομμένη μέντα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κούπα άνηθο
1/3 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι maple σιρόπι
1 σκόρδο, λιωμένο
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε μία κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό και βάλε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια μόνο για δύο λεπτά. Στράγγισε πολύ καλά και πέρασε το κουνουπίδι από ένα μπλέντερ μέχρι να σπάσει σε τρίμμα.
Ψιλόκοψε τον μάραθο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε 3 κούπες από το κουνουπίδι, τον μάραθο, το ρόδι και τα φιστίκια. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τα μυρωδικά. Ανακάτεψε ξανά. Σε ένα βαζάκι ή ένα μικρό μπολ βάλε το λάδι, το λεμόνι, το σιρόπι, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι. Χτύπησε καλά.Ρίξε τη σάλτσα στη σαλάτα σου, ανακάτεψε και απόλαυσε.