Ένας από τους τρόπους να κρατήσεις λίγο ακόμα το καλοκαίρι στη ζωή σου, εκτός από το να κοιτάς τις φωτογραφίες των διακοπών, είναι μέσα από τα καλοκαιρινά φαγητά και ποτά.
Σκέφτεσαι μήπως κάτι πιο καλοκαιρινό από την ντομάτα; Το καρπούζι θα μου πεις, και ίσως να έχεις δίκιο. Αλλά εδώ σήμερα θα δεις την πιο λαχταριστή και τραγανή τάρτα ντομάτας που, την οποία ανακαλύψαμε στο baketheclick.
Υλικά (για 8-10 κομμάτια):
Για τη ζύμη:
- 70 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γραμμάρια μυζήθρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 3-4 μεσαίες ντομάτες
- 20-25 ντοματίνια
- 3-4 κολοκυθανθοί
- 100 γραμμάρια φέτα σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και δυόσμο
- ελαιόλαδο για επάλειψη
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι
- Αλάτι – πιπέρι
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της ζύμης. Ζύμωσε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχεις μια εύπλαστη ζύμη. Κάλυψέ την με μια πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται σ’ αυτή και άφησέ την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοίμασε τη γέμιση, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το τυρί κρέμα. Ψιλόκοψε τα μυρωδικά και πρόσθεσέ τα στη γέμιση. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες καθώς και τα ντοματίνια στη μέση. Αλεύρωσε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και άνοιξε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Δεν ξεχνάς να τον αλευρώσεις. Μετάφερε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησέ το στο ταψί.
Άπλωσε τη γέμιση κι έπειτα τις ντομάτες και τα ντοματίνια. Στόλισε με κολοκυθανθούς και άπλωσε τους κύβους φέτα. Δίπλωσε τις άκρες της ζύμης δημιουργώντας κόθρο. Άλειψε τον κόθρο με ελαιόλαδο και πασπάλισε με το μαύρο σουσάμι.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Άσε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρεις. Πασπάλισε με φύλλα βασιλικού πριν το σερβίρισμα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σπαγγέτι με τραγανά κολοκυθάκια