Λατρεύουμε τις τάρτες και δεν θα βαρεθούμε ποτέ να πειραματιζόμαστε με τις διαφορετικές γεμίσεις τους.
Για αυτόν το λόγο σου παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη τάρτα ψητής μελιτζάνας με κιμά και τυριά, από το blog elenas_food_trips. Έτοιμη για να καλύψει τις ανάγκες σου για κάθε γεύμα και περίσταση!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 180 γραμμάρια γιαούρτι ελαφρύ
- 1 πρέζα αλάτι – 1 πρέζα θυμάρι
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια μελιτζάνα ψημένη και καλά στραγγισμένη
- 250 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος μαγειρεμένος
- 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια τραχανά γλυκό
- 1 αβγό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτύπα όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι αυτή να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Με τη βοήθεια λαδόκολλας άνοιξε φύλλο για ταρτιέρα 28 εκατοστών και τοποθέτησέ το αφού πρώτα αλείψεις με ελαιόλαδο τη βάση της. Τοποθέτησε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια και τον τραχανά. Τοποθέτησε στη βάση της τάρτας τον τραχανά και πάνω το περιεχόμενο του μπολ. Τελείωσε με τα ντοματίνια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι σε αέρα και κάτω αντιστάσεις για 40´-45’ ή έως ότου ροδίσουν τα πλαϊνά τοιχώματα της τάρτας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ξερά σύκα γεμιστά με αμύγδαλο και επικάλυψη σοκολάτας