Η ζύμη της τάρτας χρειάζεται μόνο τρία υλικά και όλη κι όλη η συνταγή θέλει επτά απλά υλικά. Δεν χρειάζεται ψήσιμο μόνο να έχεις μισή ώρα υπομονή.
Τι θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη:
1 και 1/3 κούπας με καθαρισμένους χουρμάδες
1 κούπα αλεύρι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά maple syrup
Για τη ganache σοκολάτας:
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35%
+ 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο και 1/4 της κούπας καβουρδισμένα φουντούκια για topping
Πώς θα το φτιάξεις:
Δούλεψε μαζί τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπλέντερ. Σε ένα σκεύος για τάρτα ή ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι άπλωσε λάδι καρύδας για να το λαδώσεις.
Πίεσε τη ζύμη καλά στο σκεύος και δούλεψε προσεκτικά τη ζύμη στις άκρες.
Για να φτιάξεις τη ganache βάλε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτευε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με καλά με την κρέμα. ‘Αφησέ τη για 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο. Ρίξε το μείγμα με τις σοκολάτες πάνω στη ζύμη της τάρτας και πρόσθεσε τα φουντούκια. Στο τέλος περίχυσε με φυστικοβούτυρο. Βάλε το στο ψυγείο για 30 λεπτά και όλα είναι έτοιμα.