Το νέο μας αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό. Αυτά τα ταρτάκια με γέμιση κρέμας λεμονιού και τυρί κρέμα με μαρέγκα είναι εντυπωσιακά και νόστιμα.

Για 8 τάρτες: 

Βάση μπισκότου:

100 γρ μπισκότα

50 γρ φουντούκια, καβουρδισμένα

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Γέμιση λεμονιού:

3 αυγά χτυπημένα

2 κρόκοι

125 γρ βούτυρο ανάλατο

150 γρ ζάχαρη

⅓ κ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Γέμιση με τυρί κρέμα:

250 γρ τυρί κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Μαρέγκα:

2 ασπράδια αυγών

125 γρ ζάχαρη άχνη

40 ml νερό

2 κσ χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις: 

Φτιάχνουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια δουλεύοντας σε ένα μπλέντε πρώτα τα μπισκότα, μετά τα φουντούκια και προσθέτουμε τα υγρά. Στρώνουμε σε ταψί με ειδικές θέσεις.

Γέμιση λεμόνι: Βάζουμε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει. Περνάμε από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε το ξύσμα.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά βάζουμε στο ψυγείο.

Για το τυρί κρέμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ ενός μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί σε ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει στους 120οC.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι πάνω στο χτυπημένο ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει παχύρρευστο, γυαλιστερό και να κρυώσει.

Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με μικρή μύτη.

Απλώνουμε το μείγμα του τυριού κρέμα ομοιόμορφα στον πάτο των βάσεων της τάρτας μπισκότου, μέχρι τη μέρα. Ρίχνουμε με κουτάλι τη γέμιση λεμονιού πάνω στο μείγμα του τυριού κρέμα.

Βάζουμε τις ροζέτες μαρέγκας με το κορνέ και αν θέλουμε ροδίζουμε ελαφρά με ένα φλόγιστρο.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Διακοσμούμε με επιπλέον φρέσκο φασκόμηλο, φουντούκια και φέτες λεμονιού.