H συνταγή αυτή, βασισμένη στο chai, κάνει τον γύρο του διαδικτύου κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Η αυθεντική food blogger (από την οποία η Taylor προσάρμοσε τη συνταγή της), Joy the Baker, σημειώνει ότι αυτά τα cookies είναι εντελώς «μαστιχωτά και μαλακά» και «ιδανικά για την αισθητική των φθινοπωρινών girlies»

Η συνταγή για chai cookies της Taylor είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μετρήσεις και να συνδυάσεις όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και να τα ανακατέψεις όλα μαζί!

Αφού κρυώσεις τη ζύμη για περίπου μία ώρα, θα είσαι έτοιμ@ να την πλάσεις σε μπαλάκια πριν την ψήσεις στο φούρνο. Συνολικά, η συνταγή θα πάρει λιγότερο από μία ώρα – αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα υπέροχο bake-date ή μια χαλαρωτική και δημιουργική δραστηριότητα για το ΣΚ.

Υλικά για τα chai cookies της Taylor Swift

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι λάδι

½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, συν για την επικάλυψη

½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, συν για το γλάσο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φακελάκι τσαγιού chai, συν περισσότερο για το γλάσο

Εκτέλεση

Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε στο ταψί μας ένα αντικολλητικό φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη.

Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε το λάδι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το chai και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για περίπου μία ώρα.

Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα λευκής ζάχαρης σε ένα πιάτο.

Πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μπάλες χρησιμοποιώντας τα χέρια, καλύπτοντας την καθεμία με τη λευκή ζάχαρη πριν τις τοποθετήσουμε στο αντικολλητικό φύλλο.

Ψήνουμε για 9 λεπτά.

Για το γλάσσο 

Ανακατεύουμε μαζί μια μικρή ποσότητα (χρησιμοποίησα περίπου ½ φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη και μισό από ένα φακελάκι chai. Προσθέτοντας ένα καπάκι γάλα κάθε φορά, ανακατεύουμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή σύσταση.

Όταν ψηθούν τα μπισκότα και κρυώσουν τελείως, καλύπτουμε τις κορυφές με το γλάσο chai.

Extra tips!

Χρησιμοποίησε το περιτύλιγμα από το βούτυρο για να λαδώσεις το αντικολλητικό φύλλο.

Χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός για να χτυπήσεις το βούτυρο.

Το ανακάτεμα με ένα πιρούνι βοηθάει να ενσωματωθεί το μείγμα πολύ καλά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να ξύσεις τις πλευρές του μπολ.

Αν δεν προλαβαίνεις να ψύξεις τη ζύμη, τα μπισκότα θα βγουν εξίσου καλά.

Η συνταγή της Taylor λέει να ψήσουμε για 9 λεπτά, αλλά αυτό αλλάζει ανάλογα με τον φούρνο. Αν τα βάλεις σε υψηλότερη θέση μπορεί να χρειαστούν περίπου 12 λεπτά.