Θα το σερβίρεις με καστανό ρύζι και ψητά λαχανικά και αν κάνεις μεγάλη ποσότητα μπορείς να πάρεις και την επόμενη μέρα στο γραφείο.
Θα χρειαστείς: 500 γρ. στήθος κοτόπουλο 1 κουταλιά σκόρδο 1 κουταλιά λάδι 1/2 κούπα σόγια 1 κουταλιά ginger τριμμένο 1/4 κούπα μέλι 2 κουταλιές ξύδι 1 κουταλιά τσίλι 1 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
Για τα λαχανικά και το ρύζι
3 κούπες κομμένα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μπρόκολο) 3 κουταλιές λάδι αλάτι και πιπέρι 2 κούπες σκούρο ρύζι
Οδηγίες:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220C. Αράδιασε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήσε τα για 20 λεπτά.
Βάλε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με το σκόρδο για 15 λεπτά. Βάλε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλε τα κομμάτια κοτόπουλο να ροδίσουν για 8-10 λεπτά. Όσο το κοτόπουλο ετοιμάζεται σε ένα μικρό μπολ βάλε την σόγια, λίγο σκόρδο ακόμα, το μέλι, το ξύδι, το τσίλι, το κορν φλάουρ και 1 1/2 κούπα νερό. Βάλε τη sauce στο τηγάνι και άφησε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να δένει χαμήλωσε τη θερμοκρασία και βράσε για άλλα 23 λεπτά.
Όταν ετοιμάσεις το πιάτο σου πασπάλισε με λίγο σουσάμι.