Ένα απλό και εύκολο κεικ που θα έλεγες ότι μοιάζει με πολλά. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Η μεγάλη διαφορά είναι στα αρώματα. Κάρδαμο, λεμόνι, ανθόνερο ή ροδόνερο και λίγη βανίλια.

Είναι κάπως ζουμερό αλλά και αφράτο. Όπως καθετί αρωματικό είναι φοβερά εθιστικό!

Υλικά:

Α 100γρ βούτυρο σε θερμ. δωματίου

50γρ ελαιόλαδο ή άοσμο λάδι καρύδας

2 αυγά σε θερμ. δωματίου

200γρ ζάχαρη

Β 1 λεμόνι 🍋 ξύσμα και χυμό

2 κ.σ. ανθόνερο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Γ 190γρ αλεύρι γ.ο.χ.

60γρ πούδρα αμυγδάλου

2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο

1 κ.γ. baking powder

3/4 κ.γ. αλάτι

✓Για το γλάσο:

200γρ άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. ανθόνερο

1,5 κ.σ. γάλα

~Φυστίκια Αιγίνης

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανοίγουμε το φούρνο στους 170°C αέρα και στρώνουμε ένα ταψάκι 20εκ. (μέγεθος γαλακτομπούρεκο) με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ (αν έχουμε stand mixer βάζουμε το φτερό) τα υλικά Α μέχρι να αφρατέψουν, 3-4′.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά Β.

Τέλος κλείνουμε το μίξερ και με μία μαρίζ αναμειγνύουμε τα υλικά Γ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε για 40′ χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο ενδιάμεσα. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Μετά που θα κρυώσει, φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.