Το έχουμε βιώσει οι περισσότεροι από εμάς. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, θέλουμε απλώς να κλείσουμε το κεφάλαιο με κάποια εξήγηση και να πάμε παρακάτω. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από την αποστολή ενός μηνύματος έως την πλήρη ανάλυση του γιατί και πως από την απαρχή του κόσμου μέχρι σήμερα.
Μην…
…Αμφισβητήσεις την αυτοεκτίμησή σου
Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι λάθος, αναρωτιόμαστε και πολύ συχνά καταφέρνουμε να μας κάνουμε αυτοσαμποτάζ και να βρούμε αυτό το κάτι που θα μας στήσεις στον τοίχο. Η συμπεριφορά των ”φαντασμάτων” όμως είναι περισσότερο μια αντανάκλαση του ίδιου τους του λάθους, οπότε μην πέφτεις στην παγίδα και μην σε κατηγορείς.
…Εσωτερικεύεις και γενικεύεις
Με τον ίδιο τρόπο, τα άτομα μπορούν να εσωτερικεύσουν το ghosting με τρόπο που έχει αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να υποθέσει ότι κάθε επόμενο ραντεβού θα καταλήξει σε ghosting, κάτι που είναι αρνητικό, αγχωτικό και επιβαρυντικό για τις μελλοντικές προοπτικές επικοινωνίας του.
…Το παίρνεις πολύ προσωπικά
Η επιλογή ενός ανθρώπου να εξαφανιστεί χωρίς εξηγήσεις είναι καθαρή δική του υπόθεση και δεν σχετίζεται καθόλου με σένα. Σκέψου το καλύτερα.
…Επικοινωνείς χωρίς να το σκεφτείς καλά
Εάν θέλετε να ζητήσεις εξηγήσεις ασχολήσου με «ουδέτερο τρόπο». Αυτή η ‘επανασύνδεση” μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της ασάφειας ή μίας παρεξήγησης αλλά να είσαι έτοιμ@ και να ακούσεις και πράγματα που δεν περιμένεις ή ακόμα περισσότερο, να μην καταφέρεις να επικοινωνήσεις ξανά.
…Παρακολουθείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τ@
ΟΚ, αυτή η συμβουλή δεν είναι και κάποιος καινούργιος θησαυρός. Μην ψάχνεις για κρυφές ενδείξεις στις αναρτήσεις τ@, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ακόμα κι αν, δεν αξίζει τον χρόνο ή την ενέργειά σου. Απόκλεισέ τ@ ή, τουλάχιστον, κάνε τ@ σίγαση. Είναι εκπληκτικό πώς το να μην βλέπεις κάποιον κάθε φορά που ανοίγεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σε βοηθήσει να πας παρακάτω.