Η απόχρωση ενός τροφίμου μπορεί να αποκαλύψει την διατροφική του αξία αλλά και τη γεύση του.
*Πορτοκαλί Vs. Μοβ Καρότα
Και τα δύο αναμφισβήτητα είναι πλούσια σε διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών. Τα πορτοκαλί καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β – καροτένιο, το οποίο είναι σημαντικό για την όραση. Τα μοβ από την άλλη, είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες προλαμβάνουν τις καρδιακές νόσους. Τα κόκκινα καρότα περιέχουν λυκοπένιο, που συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο κάποιων τύπων καρκίνου και τα κίτρινα λουτεϊνη, σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου και την καλή λειτουργία των ματιών. Για μέγιστα οφέλη, κατανάλωσε από όλα τα είδη.
*Κόκκινη Vs. Λευκή Κινόα
Η κόκκινη κινόα προσφέρει μία πιο τραγανή υφή, ενώ η λευκή είναι ο συνηθέστερος τύπος κινόα, η οποία τείνει να έχει ουδέτερη γεύση και πιο χνουδωτή υφή. Η λευκή χρησιμοποιείται συνήθως στο πρωινό σαν porridge ή σαν υποκατάστατο κάποιου δημητριακού, όπως το ρύζι. Η κόκκινη κινόα από την άλλη, χρησιμοποιείται συχνά σε σαλάτες επειδή διατηρεί καλά το σχήμα της μετά το μαγείρεμα.
Καφέ Vs. Κόκκινη πατάτα
Η καφέ ποικιλία πατάτας είναι πιο αμυλώδης από την κόκκινη. Αυτό τις κάνει πιο ελαφριές, καθιστώντας τες ιδανικές για ορισμένα πιάτα (π.χ. πουρές). Οι κόκκινες πατάτες είναι μικρότερες, έχουν λιγότερο άμυλο και περισσότερη ζάχαρη, ενώ η φλούδα τους είναι λεπτότερη και παραμένει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Και οι δύο ποικιλίες έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αν και οι καφέ πατάτες περιέχουν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Β6, την οποία χρησιμοποιεί το σώμα για την παραγωγή πρωτεϊνών.
Ανοιχτόχρωμα Vs. Σκουρόχρωμα Πατατάκια
Όσο πιο σκούρα είναι ένα πατατάκια τόσο πιο γευστικά είναι. Όταν η πρωτεΐνη και η ζάχαρη εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία, προκλίνεται μία χημική αντίδραση η οποία παράγει αυτό το σκούρο χρώμα. Η ίδια αντίδραση δημιουργεί γευστικά μόρια που κάνουν τα πατατάκια πιο νόστιμα.
Δες ακόμα: 4 αλλαγές στη διατροφή που είναι καλύτερες από botoxwww.facebook.com/virginiaskoulidi| www.instagram.com/dietlicious_gr