Αυτό το τηγανητό ρύζι κουνουπιδιού είναι το πιο εύκολο -και νόστιμο- πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις για το μεσημεριανό σου.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κουνουπίδι, μεσαίου μεγέθους
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασόλια σόγιας edamame
- 2 χτυπημένα αυγά (εάν είσαι vegan χρησιμοποίησε scrambled τοφού)
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόψε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και βάλτα στο μούλτι έτσι ώστε όταν πολτοποιηθεί να μοιάζει με κόκκους ρυζιού. Ζέστανε μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το καρότο και το σκόρδο και ανακάτεψέ τα για περίπου πέντε λεπτά. Πρόσθεσε το κουνουπίδι, τα φασόλια edamame και το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι. Ανακάτεψε γρήγορα. Κλείσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τα αυγά (ή το τοφού). Ανακάτεψε τα απαλά και συνεχόμενα έως ότου τα αυγά μαγειρευτούν πλήρως. Σβήσε με τη σάλτσα σόγιας και τα φρέσκα κρεμμύδια.