Μπορείς να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με καστανό ή κινόα. Θα προσθέσεις λαχανικά και σε 12 λεπτά θα έχεις ένα τέλειο, γνήσιο κινέζικο πιάτο με τηγανητό ρύζι. Μπορείς να προσθέσεις σοταρισμένο κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι που έχεις ψιλοκόψει. Ή γαρίδες.
Θα χρειαστείς:
3 κουταλιές βούτυρο 2 αυγά 2 μεσαία καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 150γρ αρακά 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι και πιπέρι 500γρ ρύζι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, φρεσκοκομμένα 3-4 κουταλιές σόγια sauce 2 κουταλιές sauce στρειδιών (προαιρετικά) 1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο
Πως θα το φτιάξεις:
Ζέστανε τη 1/2 κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάλε τα αυγά σε ένα πιάτο. Πρόσθεσε άλλη μια κουταλιά βούτυρο και άφησέ το να λιώσει. Πρόσθεσε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τον αρακά και το σκόρδο και πασπάλισε με το αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Ανέβασε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο. Πρόσθεσε το ρύζι και σόταρε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε τα αυγά και ανακάτεψε. Στο τέλος πρόσθεσε το σησαμέλαιο και ανακάτεψε. Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
Τips για την παρασκευή:
Χρησιμοποίησε κρύο ρύζι: Φρόντισε να το έχεις μαγειρέψει νωρίτερα ώστε να έχει κρυώσει. Το ζεστό ή χλιαρό δεν θα τηγανιστεί σωστά. Ιδανικά χρησιμοποίησέ το κατευθείαν από το ψυγείο.
Χρησιμοποίησε βούτυρο: Απόφυγε το λάδι και χρησιμοποίησε βούτυρο το οποίο θα ροδίσει τα υλικά σου πιο ωραία.
Χρησιμοποίησε πολλά λαχανικά: Βάλε κρεμμύδι και πράσινο κρεμμυδάκι, βάλε μπρόκολο, αρακά, μανιτάρια, καλαμπόκι, καρότα και πιπεριές.
Χρησιμοποίησε σησαμέλαιο και sauce στρειδιών: Μπορείς να εξαιρέσεις τη sauce αν δεν σου αρέσει. Το σησαμέλαιο όμως θα κάνει το πιάτο σου τέλειο. Μη αφήσεις το σησαμέλαιο να καεί, στην ουσία το χρησιμοποιείς στο τέλος του μαγειρέματος.
Έχε δυνατή θερμοκρασία: Θα σοταριστούν τέλεια τα λαχανικά και το ρύζι.