Τα αυγά είναι μια τροφή που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε παντού. Δε βρίσκονται πια μόνο στο πρωινό μας πιάτο, αλλά και στο μεσημεριανό και στο βραδινό. Κυκλοφορούν, επομένως, και πάρα πολλά tips για το πώς και πόσο να τα μαγειρέψουμε για να πετύχουμε τα αποτέλεσμα που επιθυμούμε, πολλά από τα οποία έχω δοκιμάσει και εγώ. Σήμερα σας δείχνω έναν τρόπο να ξεφλουδίσετε τα σφιχτά βρασμένα αυγά, ώστε να βγαίνουν πάντα τέλεια!
Βράστε τα αυγά με όποιον τρόπο έχετε μάθει και σας βολεύει. Ο δικός μου τρόπος για σφιχτά αυγά είναι βράσιμο 8-10 λεπτά ξεκινώντας από μέτρια φωτιά, για να αποφύγω το σπάσιμο στην αρχή, και δυναμώνοντας μετά. Βγάλτε τα αυγά από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να τα πιάσετε άνετα. Γεμίστε ένα μπολ με νερό κρύο της βρύσης και τοποθετήστε τα αυγά μέσα. Χρησιμοποιήστε τα τοιχώματα του μπολ εσωτερικά για να σπάσετε το κέλυφος και αρχίστε το ξεφλούδισμα μέσα στο νερό. Το νερό θα βοηθήσει να διαχωριστεί η μεμβράνη από το αυγό και έτσι θα τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα.
Έχετε κι εσείς κάποιo αντίστοιχο tip τόσο για το βράσιμο όσο και για το ξεφλούδισμα των αυγών;