Για μερικούς από εμάς η μαγειρική δημιουργεί και ένα πελώριο χάος γεμάτο με άπλυτα πιάτα, ταψιά και τηγάνια. Περίπλοκες διαδικασίες, λαχανικά που μαραίνονται στο ψυγείο και χρόνος που θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει. Αν λοιπόν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία που μόνο και η σκέψη του μαγειρέματος σε κουράζει, υπάρχουν μερικά εύκολα τιπς για να βοηθήσουν την κατάσταση.
1. Ξεκίνα με το πλάνο
Αν αφήσεις για τελευταία στιγμή την απόφαση του τι θα μαγειρέψεις, πιθανότατα να βρεθείς να τρως όλη την εβδομάδα μακαρόνια ή κοτόπουλο με πατάτες. Δημιούργησε ένα πλάνο διατροφής. Δόμησε το ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου, μην παραλείψεις να συμπεριλάβεις, λαχανικά, όσπρια και ψάρια. Με τον καιρό θα δεις πως η δημιουργία προγράμματος είναι η μισή δουλειά.
2. Δοκίμασε τη γάστρα
Η γάστρα είναι ένα σκεύος σωτήριο. Μπορείς να μαγειρέψεις πληθώρα φαγητών μέσα, τα οποία πέρα του ότι είναι πολύ πιο υγιεινά μιας και μαγειρεύονται με νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο, δεν χρειάζεται όμως να είσαι συνεχώς πάνω από ένα σκεύος. Ετοιμάζεις το γεύμα σου, προσθέτεις νερό και του δίνεις τον κατάλληλο χρόνο να ετοιμαστεί.
3. Ζεστό νερό
Η ιστορία μου έμαθε πως αν αφήσω το ταψί από το ψητό κρέας για την επόμενη ημέρα, τότε το πλύσιμο του δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάει καλά . βάλε στον βραστήρα νερό και μετά από κάθε γεύμα, άσε τα σκεύη να μαλακώσουν μέσα στο νερό και πλύνε τα άμεσα.
4. Μυρωδικά
Οποιοδήποτε φαγητό κι αν επιχειρήσεις να φτιάξεις, το αποτέλεσμα με τη χρήση
φρέσκων μυρωδικών, δεν συγκρίνεται. Δημιούργησε το δικό σου μποστάνι και αποθήκευσε στην κατάψυξη, πλυμένα και κομμένα τα μυρωδικά, διατηρώντας τα όλο τον χρόνο.
5. Σάλτσες
Στην ίδια λογική του homemade η δημιουργία σάλτσας στο σπίτι θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις τη μαγειρική σου. Αρχικά με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις τρομερά πολύ χρόνο τις δύσκολες μέρες. Μπορείς να δοκιμάσεις από απλή
κόκκινη σάλτσα, μέχρι κιμά, κοτόπουλο ή γλυκόξινη και να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.