Τα αγαπημένα τρίγωνα τυροπιτάκια σε μία πιο κρητική εκδοχή, της @themothercook.
Με λίγη φρέσκια μυζήθρα και λωρίδες από φύλλο κρούστας, σχηματίζουμε τριγωνάκια έτοιμα για το τηγάνι. Βάζοντας και λίγο λάδι ενδιάμεσα μπορούν να ψηθούν στον φούρνο.
Σερβίρουμε με λίγη παγωμένη τσικουδιά για να κλείσουμε απολαυστικά ένα θεσπέσιο γεύμα!
Υλικά:
500 γρ μυζήθρας περίπου
8 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες 5 εκ πλάτους περίπου
ελαιόλαδο για το τηγάνι
μέλι για το σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας περίπου μυζήθρα. Ξεκινάμε να τυλίγουμε, σχηματίζοντας τρίγωνο (ορθογώνιο είναι πιο εύκολο, γίνεται όμως και ισόπλευρο). Σφραγίζουμε την άλλη άκρη του φύλλου με λίγο νερό.
Τηγανίζουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Για το τηγάνισμα:Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, λίγο περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια του. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα τυροπιτάκια με προσοχή. Γυρίζουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσάφι χρώμα.
Προσοχή: το φύλλο κρούστας μπορεί να καεί πολύ γρήγορα. Τοποθετούμε σε ράγα ή σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μπόλικο μέλι ή σκέτα.