Δοκίμασε να φτιάξεις το dressing της caesar σαλάτας με βάση το γιαούρτι, την επόμενη φορά που θα θες σαλάτα και θα έχεις έτοιμο ψημένο κοτόπουλο. Είναι δροσερό, ελαφρύ και η πιο υγιεινή εκδοχή της συγκεκριμένης sauce.
Τι θα χρειαστείς:
3/4 της κούπας γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ πλήρες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
5 αντζούγιες (προαιρετικά)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις:
Βάλε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψε τα με ένα κουτάλι να ενωθούν καλά. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά.
Μπορείς να διατηρήσεις το dressing στο ψυγείο μέχρι τρεις ώρες.