O Tonis Sfinos μας μαγείρεψε συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι που την ονομάζει Τσικάκι με ρυζάκι. Όλα αυτά για το τεύχος του Savoir Ville Free Press.
Υλικά:
1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο μπούτι 1 γιαούρτι 2% 1 πράσινη πιπεριά 1 κ.γ κουρκουμά ή κίτρινο κάρυ
1 κ.γ κόκκινο κάρυ
2 κ.γ φρέσκο τζίντζερ 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο λίγο κάρδαμο 1 κ γ κύμινο 1 κρεμμύδι ξερύ μισό ποτήρι χυμό ντομάτας 2 κ.σ soy sauce 2 κ.σ λάδι αλάτι πιπέρι φρέσκο τσίλι προαιρετικά φύλλο δάφνης
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ύστερα προσθέτουμε το τζίντζερ. Μόλις ροδίσουν, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ, μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στη συνέχεια, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο, μαζί με την πιπεριά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει. Έπειτα, ρίχνουμε τη soy sauce, το χυμό ντομάτας και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
Επιμέλεια: Αθηνά Λαρδή
Photos: Παντελής Μπαλής [PBalisPhotography]