Χρειάζεσαι tortillas, τα υλικά για τη γέμιση και τη φόρμα που συνήθως φτιάχνεις το κέικ. Στη συνέχεια χρειάζεσαι το dip που σ αρέσει να βουτάς τις tortillas και μία μπύρα.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 1 jalapeño, ψιλοκομμένη 450 γρ κιμά μοσχαρίσιο 1 taco seasoning τον χυμό από ένα lime 10 tortillas 1 ½ κούπα τυρί cheddar τριμμένο 2 κούπες chips tortillas θρυμματισμένα 1 ½ κούπα τριμμένο καπνιστό τυρί dip για το σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180˚C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να καραμελωθεί, περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε την κόκκινη πιπεριά και το jalapeño. Μαγειρεψε περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε τον κιμά, δουλεύοντας καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε το καρύκευμα και το χυμό lime. Ανακάτεψε καλά, κάλυψε και άφησέ το στην άκρη. Σε ένα ξύλο κοπής, τοποθετήστε τις tortillas. Κόψε σε λωρίδες 10 εκ όπως φαίνεται στο video. Λάδωσε τη φόρμα. Τοποθέτησε τις μεσαίες λωρίδες στο ταψί σαν να σχηματίζεις ανεμιστήρα. Κάθε λωρίδα θα πρέπει να επικαλύπτει ελαφρώς την προηγούμενη. Πασπάλισε το μισό τυρί τσένταρ. Άπλωσε το μισό μείγμα του κιμά πάνω από το τυρί. Τοποθέτησε το ένα τρίτο των στρογγυλών λωρίδων πάνω από το μείγμα. Πασπαλίστε με το καπνιστό τυρί και τα θρυμματισμένα chips. Bάλε τις άλλες μισές στρογγυλές tortillas. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τσένταρ. Κάνε τα προηγούμενα βήματα ξανά. Ψήσε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και μόλις είναι έτοιμο άφησε να κρυώσει για 20 λεπτά. Αναποδογύρισε και κόψε.