Οι tostadas είναι ένα κλασικό Λατινοαμερικάνικο σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες. Είναι πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη για τα toppings που θα βάλεις από πάνω. Εμείς θα σου δώσουμε μία πολύ χορταστική εκδοχή για να αξιοποιήσεις τη φασολάδα που σου έχει περισσέψει.
Είναι το τέλειο πρωινό για τις μέρες που πας στην παραλία και θες να είσαι χορτάτη για να μην πεινάσεις την ώρα του μπάνιου σου.
Θα χρειαστείς:
- 1 κούπα φασόλια μαγειρεμένα
- 1/2 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στα 4
- 2 μικρές πίτες καλαμποκιού ανοιγμένες στη μέση ώστε να έχεις 4 στρογγυλές “φέτες”
- 4 αυγά μάτια
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 1 αβοκάντο σε φέτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Πώς να το κάνεις:
- Ζέστανε ελαφρώς τα φασόλια σου και πολτοποίησε τα με ένα μπλέντερ.
- Ψήσε τις πίτες σου στο grill ή σε ένα τηγάνι αφού τις αλείψεις με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώσεις. Όταν γίνουν τραγανές άφησέ τες να κρυώσουν λίγο. Αυτές θα είναι οι βάσεις για τις tostadas σου.
- Πάνω σε κάθε πίτα βάλε από ένα φύλλο μαρουλιού και μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από τα φασόλια. Από πάνω τοποθέτησε μερικές φέτες αβοκάντο και το τηγανητό αυγό.
- Σέρβιρε προσθέτοντας λίγα ντοματίνια και πασπάλισε λίγο ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και κάποιο τυρί όπως φέτα ή τριμμένη γραβιέρα.