Αυτά τα νόστιμα “μπισκότα” με ζάχαρη και κανέλα είναι τραγανά, γλυκά και βουτυρένια.

Τι θα χρειαστείς: 

6 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς (όχι πολύ μαλακό), χωρίς την κόρα

½ φλιτζάνι βούτυρο*, λιωμένο

½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Πώς θα τα φτιάξεις: 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C, με μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα και άφησε το στην άκρη.

Βάλε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.

Κόψε κάθε κομμάτι ψωμιού διαγώνια σε τέταρτα**. Άλειψε το λιωμένο βούτυρο γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές κάθε τριγώνου ψωμιού. Βούτηξε και τις δύο πλευρές του ψωμιού στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας (να είναι γενναιόδωρο) και μετάφερε στο ταψί. Επανάλαβε με όλο το ψωμί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλο το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη – κανέλα. Αν σου περισσέψει λίγο, μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα κομμάτι ψωμί.

Ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί. Βεβαιώσου ότι όλα τα κομμάτια ψήνονται ομοιόμορφα. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν.

*Πριν κόψεις κάθε φέτα ψωμιού, μπορείς να πιέσεις με κάτι βαρύ το ψωμί για να γίνουν τα κομμάτια πιο λεπτά άρα και πιο τραγανά.