Τραγανά κομμάτια από κουνουπίδι, το τέλειο σνακ για όλες εκείνες τις φορές που θέλεις να φας κάτι που να μοιάζει ανθυγιεινό, αλλά να μην είναι.
Υλικά
1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. κύμινο
3 κ.σ. καυτερή σάλτσα
2 με 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και τοποθέτησε στον πάγκο σου ένα φύλλο ψησίματος.
- Κόψε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, ανάμειξε το αλεύρι με μια κούπα νερό, ¼ κούπα τη φορά, μέχρι το μείγμα να γίνει τόσο παχύρρευστο που να μπορεί να καλύψει το δάχτυλό σου. Πρόσθεσε τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το κύμινο. Επίσης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περίχυσε τα κομμάτια κουνουπιδιού με το μείγμα και τοποθέτησέ τα στο φύλλο ψησίματος. Άφησε αρκετό χώρο ανάμεσά τους.
- Ψήσε τα μέχρι να πάρουν χρώμα, 20 με 25 λεπτά. Βγάλε το φύλλο προσεκτικά από τον φούρνο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την καυτερή σος με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Πρόσθεσε το κομμάτια κουνουπιδιού.
- Βάλε τα και πάλι στον φούρνο για 10 με 14 λεπτά.
- Σέρβιρέ τα ζεστά και συνόδευσέ τα με ό,τι ντιπ προτιμάς.