Τα τσιγαριαστά χόρτα ή τσιαγαρίδια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με πολλά αρωματικά χόρτα εποχής, ντομάτα, κάποιο ντόπιο αλλαντικό μαζί με τυριά και αυγά.
Για πολλούς θα μπορούσε να είναι ένα ορεκτικό ή ένα κυρίως γεύμα αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και για άλλους θα μπορούσε να είναι ένα Κυριακάτικο brunch.
Όπως κι αν προτιμάς αυτό το πιάτο αυτή τη συνταγή από το blog nicolscooking.gr σίγουρα θα τη λατρέψεις!
Υλικά:
- 500 γραμμάρια σπανάκι μαζί με λίγα σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια και καυκαλήθρες
- 2 τεμάχια πράσα κομμένα σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος
- 3 τεμάχια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 100 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 τεμάχια αυγά
- 150 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 100 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί βάλε το σύγκλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και άφησέ το να πάρει λίγο χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία για να βγάλει τα αρώματά του. Στη συνέχεια αφαίρεσέ το και βάλε το σε ένα πιάτο διατηρώντας το ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ρίξε το πράσο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα. Συνέχισε προσθέτοντας τα χορταρικά, αφού τα έχεις καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
Ανακάτεψε μέχρι να πέσει ο όγκος των λαχανικών και να μείνουν όσο το δυνατόν με λιγότερα ζουμιά. Ακολούθως πρόσθεσε τα ντοματίνια και ανακάτεψε απαλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το σύγκλινο και ρίξε λίγο πιπέρι. Με ένα κουτάλι άνοιξε τρύπες και ρίξε ένα αυγό σε κάθε μια από αυτές και άσε μέχρι να δέσει το ασπράδι και να γίνει μελάτος ο κρόκος. Όταν είναι έτοιμο ρίξε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε με ζεστό ψωμί.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Smoothie ρυζιού με φυστικοβούτυρο