Μια περουβιανή συνταγή που τώρα κάνει την δυναμική της εμφάνιση στην χώρα μας. Αφού λοιπόν, μπορείς να το φας σε κάποιο εστιατόριο γιατί να μην μπορείς να το κάνεις και μόνος σου;
Θα χρειαστείς:
Για το Tuna Ceviche
1/2 του κιλού τόνο, καθαρισμένο
2 κ.σ. αλάτι
½ κούπα χαμομήλι
Καυτερή σάλτσα Tiger’s Milk
1 κομμένο καρότο
1 κομμένο αγγούρι
1 ραπανάκι
1 κόκκινο κρεμμύδι
3 κομμένες ντομάτες
¼ κούπας χυμό lime
2 κούπες νερό καρύδας
¾ κούπας χυμό grapefruit
1 πιπεριά τσίλι
Αλάτι
Μαρινάρισε τον τόνο με το αλάτι και το χαμομήλι, αφού βγάλεις πρώτα την σκούρα μοβ αρτηρία του ψαριού, και άφησέ το στο ψυγείο για 30 με 45 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μίξερ ρίξε όλα τα λαχανικά για την σάλτσα και την μια κούπα από το νερό καρύδας και χτύπα το για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τον χυμό από lime, grapefruit, το αλάτι, το τσίλι και το υπόλοιπο νερό καρύδας.
Ξέπλυνε τον τόνο για να φύγει το χαμομήλι με το αλάτι και σκούπισε το απαλά με μια πετσέτα. Κόψε μεγάλα και χοντρά μακρόστενα κομμάτια και βάλε τα σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με την καυτερή σάλτσα από lime. Στην συνέχεια, βγάλε τα κομμάτια τόνου και σέρβιρέ τα ρίχνοντας από πάνω λίγη σάλτσα, αβοκάντο, grapefruit, αγγούρι και jalapeño.