Όλα αυτά με μωβ γλυκοπατάτες και με μερικά άλλα απλά συστατικά. Αυτή η σούπα είναι κρεμώδης και απολύτα νόστιμη. Θα κάνεις μαγικά αν θα φτιάξεις χρυσά κρουτόν, με τη βοήθεια του κουρκουμά, και αν θα χρησιμοποιήσεις λίγη κρέμα για το milky way.
Tι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 700γρ μωβ γλυκοπατάτες, ψιλοκομμένες αλάτι πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου κρέμα fraiche
Για τα κρουτόνς
6-7 φέτες γαλλική μπαγκέτα, σε κύβους 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι πιπέρι 3/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το βούτυρο και το λάδι σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τις πατάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και μαγείρεψε για άλλο ένα λεπτό. Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ φτιάξε τα κρουτόν. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τα κομματάκια μπαγκέτας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και περίχυσε και πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κουρκούμα. Ανακάτεψέ τα καλά και ψήσε για 7-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βάλε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Σέρβιρε, πασπάλισε με τα κρουτόνς και σχεδίασε το milky way με ένα κουταλάκι από κρέμα fraiche.