Ευτυχώς, υπάρχει αυτή η συνταγή για βάφλες με μπέικον, τσένταρ αλλά και μήλο για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, και κυρίως για να μπουν στη λίστα με τις αγαπημένες μας συνταγές για πρωινό!

Τι θα χρειαστείς (για περίπου 12 βάφλες):

  • 2¼ φλιτζάνια (281 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας (13 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ¾ φλιτζάνι (420 ml) κεφίρ ή ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι (114 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ½ φλιτζάνι (126 γραμμάρια) τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 φλιτζάνι (118 γραμμάρια) τριμμένα πράσινα μήλα
  • 300 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες
  • σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Πώς θα τις φτιάξεις:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτύπα ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, χτύπα μαζί το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά. Πρόσθεσε το μισό μείγμα αλευριού κάθε φορά στο μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας σε κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατεύεις υπερβολικά τη ζύμη. Πρόσθεσε μέσα το τυρί τσένταρ και τα μήλα. Άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Ψέκασε ελαφρώς τη βαφλιέρα με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Τοποθέτησε 3 λωρίδες από το μπέικον κατευθείαν πάνω στη βαφλιέρα. Κλείσε τη βαφλιέρα και ψήσε το μπέικον για περίπου 4 λεπτά. Ρίξε στη βαφλιέρα περίπου ¾ φλιτζάνι (180 ml) από τη ζύμη σου πάνω από το μπέικον. Ψήσε κάθε βάφλα για 7 έως 8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας.

Σέρβιρε τις βάφλες με ζεστό σιρόπι σφενδάμου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 συνταγές για να δοκιμάσεις ανατολίτικες γεύσεις στο brunch σου