Μια μερίδα γκρανόλα με γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για μετά τη δουλειά. Η συγκεκριμένη, με βανίλια και κανέλα, εκτός του ότι θα αποτελέσει το καινούριο σου πρωινό -και όχι μόνο- μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σου χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση. Μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα σου φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολαύσεις.
Υλικά
3 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς 2 φλιτζάνια βρώμη 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν ή ηλιόσπορους 1/4 φλιτζανιού maple syrup 2 κ.σ αραβοσιτέλαιο 2 κ.σ βανίλια 4 κ.σ κανέλα 1/2 κ.σ μοσχοκάρυδο 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα
Προετοιμασία
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τη βρώμη, και τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα άλλο μπολ, βάλε το maple syrup, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.
3. Περίχυσε το υγρό μείγμα πάνω στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. Ανακάτεψε καλά και μετά άπλωσε τη granola ομοιόμορφα πάνω σε μια λαδόκολλα.
4. Βάλε τη λαδόκολλα στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά, βγάζε το αντικολλητικό χαρτί από το φούρνο και ανακάτευε το μείγμα.
5. Βγάλε τη granola από το φούρνο και πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα. Άφησέ τη να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλε την σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
Δε χρειάζεται να μπει στο ψυγείο, αρκεί να την καταναλώσεις μέσα σε 5 μέρες.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Acai Bowl. Ο πιο υγιεινός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου