Για τη βάση
- 2 κούπες με popcorn
- ½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- ½ κούπα ψιλοκομμένη καρύδα
- ½ κούπα βούτυρο αμυγδάλου
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφένδαμο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
Για τη σοκολάτα
- 150 γραμμάτια σοκολάτα με 85% κακάο
- 1/3 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
Για σπιτική σοκολάτα
- 3/4 της κούπας βούτυρο από κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1/3 της κούπας σκόνη κακάο
Ανακάτεψε το βούτυρο κακάο και το σιρόπι σφενδάμου σε μια μικρή κατσαρόλα και άρχισε να το λιώνεις απαλά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αναμειχθεί εντελώς πρόσθεσε τη σκόνη κακάο. Δοκίμασε μήπως χρειάζεται περισσότερο σιρόπι. Κρυώνεις και είναι έτοιμη. Μπορείς να αντικαταστήσεις μ αυτή τη σοκολάτα της συνταγής.
Οδηγίες
- Κάλυψε ένα ταψί με ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Για τη βάση: Σε μία κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο, το λάδι καρύδας με το σιρόπι και ύστερα άφησε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα popcorn, τα αμύγδαλα και την καρύδα.
- Ρίξε το μείγμα με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτευε ενώ θα ρίχνεις από πάνω σιγά – σιγά το μείγμα με τα pop corn, τα αμύγδαλα και την καρύδα. Όταν ανακατευτούν, βάλ’ τα στο ταψί και τη βοήθεια wrap ή αντικολλητικού χαρτιού πίεσε για γίνει εντελώς επίπεδη η στρώση.
- Ζέστανε την κρέμα καρύδας σε μία μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίζει να βγάζει το σιρόπι της. Μην το αφήσεις, όμως, να βράσει. Βγάλ ‘το από τη φωτιά και ρίξε τη σοκολάτα αρχίζοντας να ανακατεύεις.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από την επίπεδη στρώση στο ταψί και άφησε το να παγώσει στο ψυγείο για 20 λεπτά
- Μόλις το βγάλεις, κόψ ‘το σε όσα κομμάτια εσύ επιθυμείς.