Πάντα υπάρχει κάποιο καινούργιο food trend που θέλεις να δοκιμάσεις και η νέα εμμονή σου ίσως ακούει στο όνομα “ricotta toast”.
Εάν ακολουθείς μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά ή vegan, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή και να την απολαύσεις όπως σου αρέσει, γλυκιά ή αλμυρή. Απλώς στη vegan εκδοχή της!
Αρχικά πρέπει να φτιάξεις vegan τυρί ρικότα:
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα, μουλιασμένα σε νερό για πάνω από 2 ώρες
- 1½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
Σούρωσε και ξέπλυνε τα μουλιασμένα αμύγδαλα. Βάλε τα στο μούλτι και χτύπα τα με λίγο νερό (περίπου μέχρι να σκεπαστούν). Χτύπα τα μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Βάλε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με περίπου 4 ποτήρια νερό. Ανακάτεψε για να γίνει σαν γάλα και ρίξε το αλάτι. Βράσε το μείγμα και μόλις φτάσει σε σημείο να βράζει, ανακάτευε σς χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και μόλις φτάσει στους 50 βαθμούς ρίξε τη μαγιά και άφησε το στην κατσαρόλα για περίπου 6 ώρες. Ρίξε το μείγμα μέσα σε ένα δοχείο ή μια σακούλα στραγγίσματος και άφησέ το να στραγγίσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετάφερε το στραγγισμένο μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπολ ή δοχείο. Δοκίμασε το τυρί σε όλη τη διαδικασία ζύμωσης για να βρείτε τη βέλτιστη γεύση που προτιμάς. Φρόντισε να χρησιμοποιείς καθαρό κουτάλι κάθε φορά, ώστε να μη μολύνεις το τυρί.
Μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση, μπορείς να προσθέσεις άλλα συστατικά, όπως χυμό λεμονιού, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, βότανα, λιαστές ντομάτες ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.
Τι μπορείς να βάλεις ως topping στο ricotta toast σου:
- Όποια φρούτα εποχής σου αρέσουν μαζί με χοντρό αλάτι. Αυτός ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού θα σε ενθουσιάσει!
- Μανιτάρια και διάφορα μυρωδικά
- κομμένα τοματίνια και βασιλικό
- Εσπεριδοειδή και ξηρούς καρπούς
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ωραιότερη σπιτική λεμονάδα με μελισσόχορτο