Αν αγαπάς τη κρέμα καραμελέ τότε το φλαν απλά θα το λατρέψεις. Η υπέροχη και ζουμερή υφή του με άρωμα καρύδας είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τις γιορτινές μέρες που σιγά σιγά πλησιάζουν. Το παραδοσιακό φλαν που στην ουσία αποτελεί μια μεγάλη κρεμ καραμελέ φτιάχνεται απο ζελατίνη και αυγά.
Εμείς όμως σου προτείνουμε μια πιο light και vegan συνταγή που θα απογειώσει το μαγειρικό σου παιχνίδι.
Τι θα χρειαστείς:
Για το φλαν:
-35ml γάλα καρύδας πλήρες
– 2 κούπες γάλα αμυγδάλου
-1 κσ άγαρ άγαρ (φυτική ζελατίνη)
-32g Tofu
-3 κσ ωμή ζάχαρη
-2 κσ εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 κγ αλάτι
Για την καραμέλα:
-1 κούπα ωμή ζάχαρη
Πώς θα το φτιάξεις:
Πρώτα φτιάξε την καραμέλα. Βάλε τη ζάχαρη μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια με χαμηλή φωτιά. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά συνεχόμενο ανακάτεμα για να μην μας αρπάξει. Όταν είναι έτοιμο. όλη η ζάχαρη θα έχει μετατραπεί σε ένα όμορφο καστανό σιρόπι.
Σε αυτό το σημείο τοποθέτησε λίγο απο το σιρόπι στις φόρμες για τα κρεμ καραμελέ.
Η κρέμα είναι εξίσου εύκολη στο να τη φτιάξεις. Απλά ανάμειξε το γάλα καρύδας και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τη σκόνη άγκαρ άγκαρ. Άσε τη σκόνη να διαλυθεί καλά μέσα στο γάλα. Σε αυτό το σημείο, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για άλλα 5 λεπτά.
Extra Tip: Σιγουρέψου οτι η σκόνη έχει διαλυθεί πλήρως.
Πρόσθεσε το γάλα και τη σκόνη στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ρύθμισε το μπλέντερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα και άστα να ανακατευθούν μέχρι να διαλυθούν τελείως. Ρίξε ίσες ποσότητες σε κάθε φόρμα. Στη συνέχεια, κάλυψε τις, με ζελατίνα και διατήρησε τις στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες.
Για να τις σερβίρεις θα χρειαστείς να γεμίσεις ένα μεγάλο ταψί με ζεστό νερό ώστε να τοποθετήσεις τις φόρμες σε αυτό. Αφού τις τοποθετήσεις όλες, άφησε τις στο ζεστό νερό για περίπου ένα λεπτό. Αφού κρυώσουν καλά τις αντιστρέφεις μέσα σε ένα πιάτο και είναι έτοιμες για απόλαυση.