Αν θέλεις ένα κρεμώδες, ζεστό και νόστιμο ρόφημα για αυτήν την περίοδο, αυτό το vegan latte με gingerbread θα σε κάνει να ερωτευτείς.
Όχι μόνο κάνει τα χειμωνιάτικα πρωινά λίγο πιο ευχάριστα, αλλά είναι πολύ γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του. Χρειάζεται μόνο 7 υλικά αυτή η συνταγή που είναι χωρίς γλουτένη, με την επιλογή να την κάνεις χωρίς καφεΐνη για να απολαύσεις το ρόφημά σου τα βράδια δίπλα στο τζάκι.
Τι θα χρειαστείς (για 2 κούπες):
- 60 ml καφέ (2 σφηνάκια εσπρέσο)
- 1 ½ φλιτζάνια / 375 ml φυτικό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (ή σιρόπι σφενδάμου)
Για το σερβίρισμα:
- ½ φλιτζάνι σαντιγί κρέμα καρύδας (προαιρετικά)
- Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία πρόσθεσε όλα τα υλικά του latte. Χρησιμοποίησε ένα σύρμα για να ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά και ανακάτευε όσο το γάλα ζεσταίνεται μέχρι να σιγοβράσει. (Εάν διαθέτεις συσκευή αφρού χειρός, χρησιμοποίησέ τη για να κάνεις αφρόγαλα καθώς ζεσταίνεται.) Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και μοίρασε το latte σου σε δύο κούπες. Σέρβιρε με μια σαντιγί κρέμα καρύδας και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για ένα πραγματικά αρωματικό latte. Απολαύστε το αμέσως όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να φτιάξεις καστανόσουπα βελουτέ