Οι vegan συνταγές πέραν του ότι είναι πολύ υγιεινές μπορούν να είναι και πολύ νόστιμες. Αν θέλεις λοιπόν να ξεκινάς την μέρα σου με ένα πρωινό γεύμα το οποίο θα καλύψει τη λιγούρα σου χωρίς να σου δημιουργήσει τύψεις για όσα έφαγες, σου έχουμε 3 τέτοιες συνταγές. Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να τις δοκιμάσεις και υποσχόμαστε πως θα μείνεις πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Ψητά ροδάκινα με granola

peach
www.finecooking.com

Τώρα που τα καλοκαιρινά φρούτα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους, τι καλύτερο από το να τα προσθέσεις στη διατροφή σου με όσους περισσότερους τρόπους μπορείς; Αυτά τα ψητά ροδάκινα γίνονται τόσο ζουμερά που προβλέπεται να γίνουν το αγαπημένο πρωινό του καλοκαιριού.

Θα χρειαστείς:

  • 1-2 ροδάκινα ανά άτομο
  • Ηλιέλαιο
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Granola
  • γιαούρτι καρύδας

Μέθοδος:

Ζέστανε το γκριλ σου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόψε το κάθε ροδάκινο στη μέση και άλειψε τα με λίγο λάδι. Ψήσε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 4-6 λεπτά.

Βάλε γιαούρτι στο κάτω μέρος του μπολ που θα σερβίρεις, πρόσθεσε τα ροδάκινα και όση granola θέλεις και τελείωσε το σερβίρισμα με το σιρόπι σφενδάμου.

Vegan pancakes

pancakes
www.pcrm.org

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε λιγουρευτεί ένα τέτοιο πιάτο και το να το φτιάξεις μόνη σου είναι τουλάχιστον εύκολο. Επειδή το συγκεκριμένο μείγμα δεν περιέχει αυγό, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο σου για 2-3 μέρες και κάθε πρωί που ξυπνάς να φτιάχνεις την ποσότητα που θες να φας χωρίς να χρειάζεται να κάνεις όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

Ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά σου μαζί και σε άλλο μπολ κάνε το ίδιο με τα υγρά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα υγρά στα στερεά και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άφησε το να ‘ξεκουραστεί’ για 5 λεπτά.

Χρησιμοποίησε την κουτάλα που σερβίρουμε την σούπα για να φτιάξεις μικρές μερίδες από το μείγμα και ψήσε τες σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν μικρές φουσκάλες στην επάνω μεριά σημαίνει ότι είναι η ώρα να τις γυρίσεις.

Σέρβιρέ τες με το σιρόπι σφενδάμου και τα φρούτα της αρεσκείας σου.

Banana Bread

banana
www.tastingtable.com

Τι καλύτερο από το να έχεις το πρωινό σου κάθε πρωί έτοιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι να το σερβίρεις σε ένα πιάτο; Αυτό το banana bread είναι ό,τι πρέπει για τα πρωινά που βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις κάτι. Επιπλέον μπορείς να το σερβίρεις με μία μπάλα παγωτό και να έχεις ένα τέλειο απογευματινό γλυκάκι.

Θα χρειαστείς:

  • 430 γρ. μπανάνες καθαρισμένες
  • 20 γρ. pecans
  • 150 γρ. αμύγδαλα
  • 125 γτ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 190 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 55 ml νερό από βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ. γ. ξύδι μήλου
  • 1 κ. γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • πρέζα αλάτι

Μέθοδος:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοίμασε το ταψάκι ψωμιού με λαδόκολλα.

Βάλε τις μπανάνες σε ένα μπολ και λιώσε τες με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς, την σόδα, την κανέλα, το baking powder, το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε. Έπειτα, βάλε και όλα τα υγρά υλικά και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθέτησε το στο ταψί σου και ψήσε το για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάλε το απ’ τον φούρνο και άφησε το να κρυώσει.

Δες ακόμα: Οι 5 συνταγές που θα χρειαστείς για το τραπέζι που θα κάνεις στους vegan φίλους σου

Featured photo: www.pcrm.org