Με την παρακάτω συνταγή μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πίτσα με λαχανικά, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Χρειάζεσαι μανιτάρια, κολοκύθα και kale αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο θες όπως κρεμμύδι, ελιές, πιπεριές.
Τι θα χρειαστείς:
ελαιόλαδο
300 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
200 γρ kale, ψιλοκομμένο
4-5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 1/2 κούπα τριμμένη mozzarella
για τη ζύμη:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγιά
1/2 κούπα + 1 κουταλιά χλιαρό νερό
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Πως θα τη φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε την κολοκύθα, πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμη βγάλε τη δίπλα σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάλε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και πρόσθεσε το kale με λίγο αλάτι. Σόταρε για 2-3 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο βάλε το μαζί με την κολοκύθα. Κάνε το ίδιο και με τα μανιτάρια για 5 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Για να κάνεις τη ζύμη, βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη καστανή ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακάτεψε τα μεταξύ τους και στη συνέχεια πρόσθεσε το νερό και δούλεψε με τα χέρια σου ή με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά.
Βγάλε τη ζύμη από το μπολ, φτιάξτη μία μπάλα, πασπάλισε με λίγο αλεύρι. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη.
Πασπάλισε μία στρώση με το τυρί, και άπλωσε την κολοκύθα, το kale και τα μανιτάρια. Πέρασε με ένα πινέλο ελαιόλαδο στις άκρες της ζύμης.
Ψήσε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίζουν οι άκρες της ζύμης. Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.