Είναι τόσο απλά στην παρασκευή τους και όμως μια μικρή ποσότητα φτάνει για να δώσει πολύ πιο πλούσια γεύση στα φαγητά σας. Χρησιμοποιήστε δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς ή δοκιμάστε κάποιους από αυτούς που σας προτείνω παρακάτω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και να το ανακατέψετε με τα υλικά με ένα πιρούνι ή στο μούλτι.
Βούτυρο μέλι-κανέλα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Ιδανικό για το πρωινό ή το brunch πάνω σε pancakes ή σε μια φέτα ζεστού φρέσκου ψωμιού.
Βούτυρο σκόρδο-δενδρολίβανο125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Βούτυρο μπούκοβο-θαλασσινό αλάτι
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο 1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
Βούτυρο λεμόνι-μοσχοκάρυδο
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού λίγο ξύσμα λεμονιού 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Ιδανικά πάνω από ψητές πατάτες, κρέας, ζεστές σαλάτες ή απλά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Μαρία Πρασσά (bread&tea)