Θα χρειαστείς νιφάδες βρώμης, γάλα αμυγδάλου, καφέ και μέλι. Το πρωί θα προσθέσεις φρούτα και θα απολαύσεις ένα σούπερ θρεπτικό πρωινό. Μπορείς να πάρεις το βαζάκι και ένα κουτάλι μαζί σου στον δρόμο να το φας στο αυτοκίνητο ή το γραφείο.

Το γάλα αμυγδάλου είναι κλασικό και ιδανικό για τις συνταγές των overnight oats. Αντίστοιχα όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα καρύδας, γάλα σόγιας ή ακόμα και το αγελαδινό γάλα, εφόσον αυτό προτιμάς. Μπορείς να κάνεις δοκιμές με την ποσότητα του γάλακτος, αν θες να είναι πιο ρευστό το αποτέλεσμα τότε θα βάλεις λίγο περισσότερο γάλα και αντίστροφα αν θες να είναι πιο παχύρρευστο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές γλυκαντικών. Μπορείς να βάλεις maple syrup, μέλι, στέβια ή καστανή ζάχαρη.

Το overnight oats σου να ξέρεις διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες, σε κλειστό βαζάκι. Ιδανικά τρώγεται κρύο αλλά αν θες μπορείς να το βάλεις για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.

Για δύο βαζάκια θα χρειαστείς:

100γρ νιφάδες βρώμης 1 μεζούρα πρωτεϊνούχα mocha σκόνη 3/4 του βάζου με γάλα αμυγδάλου 60ml έτοιμο καφέ (ό,τι καφέ προτιμάς) 2 κουταλιές μέλι

Πως θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χώρισε τα στα δύο βαζάκια, κλείσε καλά και άφησέ τα όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Δες ακόμα:

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις έναν latte


featured photo: jaroflemons.com