Υλικά: 2 πορτοκάλια 3 ξυλάκια κανέλας 6 καρφάκια γαρίφαλο 2 λεμόνια 1 πεπόνι 1 κιλού περίπου 2 ροδάκινα 1,5 λίτρο λευκό κρασί 1 σφηνάκι βότκα 120 γρ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση: Κόψε τα ροδάκινα (ή τα νεκταρίνια) σε κομμάτια, αφού τα ξεφλουδίσεις. Πάρε το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού και το άλλο λεμόνι και πορτοκάλι που απομένουν κόψτα σε λεπτές φετούλες, χωρίς να τα ξεφλουδίσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα κομμάτια των φρούτων, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τη βότκα και το άσπρο κρασί. Με ένα κουτάλι παγωτού μπορείς να φτιάξεις μπάλες από την ψίχα του πεπονιού, αλλιώς μπορείς να το κόψεις σε κύβους. Πρόσθεσε τα κομμάτια απ’ το πεπόνι και ανακάτεψε.
Κάλυψε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Άλλες ιδέες είναι τα κομμάτια φράουλας, σταφυλιού, μήλου, αχλαδιού, καρύδας, βερίκοκου.