Premium serves, ταλαντούχοι bartenders και δεξιοτέχνες από κάθε δημιουργική γωνιά κατέκλυσαν την Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη μεγαλύτερη γιορτή του καλού ποτού!

Το World Class Fine Drinking διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη, φέτος σε νέο χώρο, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι που αποτέλεσε το κεντρικό hub για 3 ημέρες, 22-24 Νοεμβρίου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, που απέδειξαν πόσο πολύ η πόλη «αγκαλιάζει» τις εμπειρίες και επιθυμεί να μυηθεί στην τέχνη του καλού ποτού.

Το World Class Fine Drinking Thessaloniki, o μοναδικός θεσμός εξερεύνησης στον κόσμο των εκλεκτών spirits και signature cocktails, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον κ. Χάρη Ψαρούδα, Γενικό Διευθυντή των premium brands της Diageo Ελλάδας, τον κ. Σπύρο Πέγκα, Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων της Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές κατά σειρά, μίλησαν για τον θεσμό και τόνισαν τη σημασία του fine drinking, στήριξαν την διοργάνωση από την πλευρά του Δήμου και «ξενάγησαν» τους δημοσιογράφους στην τριήμερη εμπειρία που σε λίγο θα «άνοιγε» τις πόρτες της στο κοινό.

Με πρωταγωνιστές τα premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Θεσσαλονίκης πήραν τις θέσεις τους στα 8 φαντασμαγορικά pop-up bars, που είχαν τις δικές τους ιδιαίτερες και ξεχωριστές προσεγγίσεις στα δύο επίπεδα της Αποθήκης Γ’.

Προσεγγίσεις που αγκάλιαζαν το φετινό concept της δεξιοτεχνίας και έφεραν κοντά εκλεκτά  spirits, δεξιοτέχνες bartenders με τα πιο φίνα υλικά τους, μαζί με σχεδιαστές μόδας, αρχιτέκτονες κήπων, τοπικούς παραγωγούς εδεσμάτων, διάσημους pastry chefs, αλλά και video ή graffiti artists, προσφέροντας μια Fine Drinking εμπειρία, ξεχωριστή για κάθε spirit αλλά και συνολική, συνάμα.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι Θεσσαλονικείς απόλαυσαν από τα χέρια κορυφαίων bartender της πόλης συναρπαστικά signature serves, όπως το Penicillin στο made to last pop-up bar του ουίσκι Cardhu, το Paloma στο αρτίστικ pop-up bar της τεκίλας Don Julio, το Old fashioned στον εξωτικό χώρο του ρουμιού Zacapa Solera 23, το Grape Spritz στο εορταστικό pop-up bar της βότκας CIROC, και το ευφάνταστο Gold Sour, παρέα με τον περιπατητή σύμβολο του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve, μεταξύ άλλων.

Το κεντρικό popup bar του World Class είχε το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε μέρα και φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της bartending σκηνής, εξυψώνοντας τη συνολική fine drinking εμπειρία.

Την πρώτη ημέρα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ιδιαίτερα cocktails, από την εκπληκτική ομάδα του bar Γορίλας με τον World Class νικητή για το 2018, Αχιλλέα Πλακίδα, όπως το Bulleit Kentucky Mint Julep με ουίσκι Bulleit Bourbon, δυόσμο, ροδάκινο και bitter, και το Tanqueray Lovage Grape Fruit Julep με τζιν Tanqueray Lovage, λικέρ Elderflower & Blackcurrant, σόδα αρωματισμένη με γκρέιπφρουτ και Negronified αχλάδι.

Τη δεύτερη μέρα οι επισκέπτες δοκίμασαν κορυφαία cocktails, δια χειρός τριών Ελλήνων World Class νικητών: του Πάνου Κανατσούλη (2017), του Αλέξη Σιμωνίδη (2016) και του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (2015). Ο Πάνος Κανατσούλης με βάση την αγαπημένη του τεκίλα Don Julio Reposado δημιούργησε μεταξύ άλλων το “Pennys Sunset” με Pomegranate cordial και float orange solution, ο Αλέξης Σιμωνίδης επέλεξε το ρούμι Zacapa Solera 23 και προσέφερε ένα Soy Centenario με Pedro Ximenez & Amontillado Sherry και σταγόνες σόγιας, ενώ ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος δημιούργησε το “Αugustus Highball  με ουίσκι Bulleit Bourbon, Lemon Tonic, Cardamom bitters, Fragrance essence και βρώσιμα λουλούδια.

Την τρίτη μέρα, το World Class pop-up bar υποδέχτηκε ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως, το Gazelle Mayfair by Tony Gogniliaro, από το Λονδίνο μαζί με τον σεφ του και μας ταξίδεψε σε μια απολαυστική διαδρομή γεμάτη υπέροχες γεύσεις και μοναδικά σερβιρίσματα, όπως το κορυφαίο Serafin με τεκίλα Don Julio Reposado, λικέρ και σιρόπι αχλαδιού και Ginger beer, σερβιρισμένο με ψητό καλαμπόκι πασπαλισμένο με καπνιστό τυρί σε μια μοναδική έκρηξη γεύσης!

Οι επισκέπτες είχαν και φέτος τη δυνατότητα, να τεστάρουν τις γνώσεις τους, αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση.

Το πλούσιο πρόγραμμα του World Class Fine Drinking Thessaloniki πλαισιώθηκε εξαιρετικά με live shows από τους My Excuse (22/11), Gangsters of Love (23/11), και τους ΤhesSAXloniki (24/11),  οι οποίοι απογείωσαν την Fine Drinking εμπειρία.

Μπορεί το σημείο αναφοράς του World Class Fine Drinking Thessaloniki να ήταν ο μοναδικός χώρος της Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, όμως η εξερεύνηση δεν σταματάει εκεί! Μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 25 κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν επάξια τη μοναδική αυτή εμπειρία, με ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings. Ένα σιντριβάνι σοκολάτας, καταπράσινοι βοτανικοί κήποι και το ξύλινο μπαρ La Cantina της Don Julio θα επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα bar του World Class Fine Drinking Thessaloniki,  προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες.

Συμμετέχοντα Bars:

  1. ΓΟΡΙΛΑΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ 3, 54625
  2. SALTO, ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ 6, 54623
  3. CIEL, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 12, 54640
  4. CHILAI, ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ 4, 54625
  5. DIO CON DIO, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 19, 55236
  6. VOGATSIKOU 3, ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 3, 54622
  7. ΑΙΓΛΗ-ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 3, 54248
  8. PARATY, ΠΙΝΔΟΥ 8, 54625
  9. U BAR, ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 93, 56224
  10. BLUE CUP, ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 3, 54625
  11. MOI, Λ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 134, 57010
  12. CHEVAL, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ51, 54623
  13. CALDERON, ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 82/ Β. ΣΥΚΙΕΣ, 56626
  14. MISTRAL, ΤΗΝΟΥ 4 / Ν.ΚΡΗΝΗ, 55132
  15. APALLOU, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 51, 54622
  16. TRIBECA, ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ 2, 54623
  17. CIN CIN, ΙΚΤΙΝΟΥ22, 54622
  18. BORD E LEAU, ΕΓΝΑΤΙΑ 45, 54624
  19. FLEMING, ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 3, 54622
  20. NOELL, Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 13, 54622
  21. THE PRINCE BARSSERIE, 11ο ΧΜ ΘΕΣ/ΚΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ COSMOS, 57001
  22. THE LAB, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 2, 55132
  23. BLANC, Λ. ΝΙΚΗΣ 9, 54624
  24. SPEAK EASY, ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 3, 54625
  25. CASABLANCA, Β. ΟΛΓΑΣ 18, 54641

Premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν σε μια Fine Drinking εμπειρία αφήνοντας την πόλη με την επίγευση της επιστροφής.