Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με κοτόπουλο και ανανά μέσα στον χειμώνα αν θες να φέρεις λίγο καλοκαίρι στη ζωή σου κι αν θες να δοκιμάσεις έναν καινούργιο γευστικό συνδυασμό.
Αν αναζητήσεις περισσότερα για το χαβανέζικο κοτόπουλο θα βρεις συνταγές που το συνδυάζουν με πιπεριές και ρύζι. Στην παραπάνω συνταγή θα το βρεις γεμισμένο με ζαμπόν, ανανά και καπνιστό τυρί. Αν θες όμως και κάτι ακόμα φτιάξε ρύζι και σόταρε το με πιπεριές και κρεμμύδια σε ένα τηγάνι. Μπορείς να ψήσεις πριν τις πιπεριές, δίπλα στο κοτόπουλο.
Στα tips, άφησε τη μαρινάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά στο ψυγείο. Ιδανικά κι ένα ολόκληρο βράδυ.Τι θα χρειαστείς:
3-4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, φιλεταρισμένο αλάτι και πιπέρι 1/4 κούπα + 2 κουταλιές ακόμα teriyaki sauce 3-4 ροδέλες ανανά 3-4 φέτες ζαμπόν ή προσούτο 6-8 φέτες καπνιστό τυρί λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
Πως θα το φτιάξεις:
Βάλε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα σκεύος. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Ρίξε το 1/4 της κούπας απο τη μαρινάδα πάνω στο κρέας. Γύρισέ το από την άλλη και ρίξε την υπόλοιπη sauce. Σκέπασε το με διάφανη μεμβράνη και άφησε το στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Όταν είσαι έτοιμη να το μαγειρέψεις προθέρμανε το grill σε δυνατή θερμοκρασία. Βάλε το κοτόπουλο στο grill και ψήσε για περίπου 10 λεπτά. Θα πρέπει το κέντρο του κρέατος να παραμένει λίγο ροζ. Άφησε το στην άκρη για μερικά λεπτά να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόψε στη μέση κάθε στήθος, ώστε να ανοίγει σαν βιβλίο ή όπως το ψωμάκι του sandwich. Bάλε στο κενό μία φέτα ζαμπόν, 2 ροδέλες ανανά και 2 φέτες από το καπνιστό τυρί Βάλε το κοτόπουλο πάλι στο grill αφού πριν του έχεις περάσει με ένα πινέλο λίγη ακόμα teriyaki σάλτσα από πάνω του. Ψήσε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάλε από το grill, γαρνίρισε με τις ροδέλες από κρεμμύδι και σέρβιρε.