Χοιρινο με σαλτσα δαμασκηνο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

2 κουτ. της σούπας αλεύρι

6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. του γλυκού θυμάρι

6 κουτ. της σούπας μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ δαμάσκηνο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (200ml)

1 κουτ. της σούπας ξύδι

1 κουτ. του γλυκού φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Αλάτι, πιπέρι

500 γραμ. κριθαράκι ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 20% φυτικές πρωτεΐνες

2 κύβοι λαχανικών

Χτυπάτε τις μπριζόλες ώστε να μαλακώσουν. Τις αλευρώνετε και αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε (με το μισό λάδι) τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 20-30 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλά, το θυμάρι, το κρασί, το ξύδι, τη φρουκτόζη και τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό και προτού προσθέσετε το κριθαράκι, διαλύετε μέσα τους κύβους λαχανικών.

Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα δαμάσκηνο και τις σερβίρετε με το κριθαράκι.