Tα βασικά τα ξέρεις. Αυτά που δε γνωρίζεις για το μέλι όμως, είναι τα εξής:
  • θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό από τη ζάχαρη, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά “καίγεται” πιο εύκολα
  • έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ικανότητες
  • θεωρείται αντιφλεγμονώδες
  • περιέχει σίδηρο (πολύ καλή λύση σε περίπτωση αναιμίας)
  • βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βελτιώνοντας τόσο την υγεία του εντέρου όσο και του στομαχιού
  • αποτελεί πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό
  • είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ουσίες
  • συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι πολύτιμος σύμμαχος στα κρυολογήματα
  • δίνει ενέργεια
  • μαλακώνει το λαιμό
  • βοηθάει στη χαλάρωση και στον ύπνο
  • περιέχει πληθώρα ιχνοστοιχείων και ενζύμων
  • είναι η κύρια γλυκαντική ουσία στη μεσογειακή διατροφή
Τώρα ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς αν αυτά τα πλεονεκτήματα τα παίρνεις έτσι απλά με το να έχεις μέλι στο σπίτι σου.  Όχι, χρειάζεσαι μέλι που παράγεται και συντηρείται με φυσικούς τρόπους και συσκευάζεται χωρίς επεμβάσεις.

Αναζήτησε προϊόντα που φέρουν πιστοποιητικά ελέγχου ποιότητας, έχουν περάσει από όλες τις νόμιμες χημικές αναλύσεις και φέρουν τη διαπίστωση πως δεν περιέχουν ζάχαρη, γλυκόζη και άλλα χημικά συστατικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραγωγή του Melirito. Πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και οι μέλισσες του θρέφονται αποκλειστικά με νέκταρ, μέλι και γύρη της περιοχής που βρίσκονται, δημιουργώντας έτσι, μέλι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας.thyme_2_eng_11_7_17

 

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim