Το να φτιάξεις κάτι ελαφρύ και γρήγορο δεν σημαίνει ότι θα στερείται γεύσης. Παρακάτω σου δίνουμε μία sweet and spicy συνταγή για κεφτεδάκια γαλοπούλας γλασαρισμένα σε σάλτσα sriracha, την οποία θα βρεις σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα και θα δώσει έναν exotic τόνο στα πιάτα σου.

Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά γαλοπούλας

1 φλυτζάνι φρυγανιά

2 αυγά

1/4 του φλυτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

μισό κουταλάκι αλάτι

μισό κουταλάκι πιπέρι

Για τη σάλτσα

1/4 του φλυτζανιού σάλτσα sriracha

3 κουταλιές σόγια σος

3 κουταλιές μέλι ελατόμελο Melirito

3 κουταλιές λευκό ξύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

μισή κουταλιά σησαμέλαιο

3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

Για να φτιάξεις τα κεφτεδάκια ανακατεύεις όλα τα υλικά τους, και τα πλάθεις σε μικρά μπαλάκια. Τα ψήνεις για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Όσο ετοιμάζονται, μπορείς να φτιάξεις το γλάσο, βάζοντας όλα τα συστατικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύοντας για 8-10 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει.

sriracha-meatballs-3-700x1050

Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από το φούρνο, ένωσε τα με το γλάσο και απόλαυσέ τα.

Tip: Το μέλι ελάτου είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.) και είναι ελαφρύ σε γεύση και άρωμα.

750vitina