Είμαι σίγουρη ότι με το κρύο του Ιανουαρίου το τελευταίο πράγμα που θα έχεις όρεξη να φας, είναι σαλάτες. Η συνταγή αυτή λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη σαλάτα καθώς είναι ζεστή, μιας κι ελαφρώς σωτάρεις όλα τα θρεπτικά της υλικά και σου δίνει τη δυνατότητα να φας τα λαχανικά σου ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το κουκουνάρι, η μελιτζάνα και τα μανιτάρια ταιριάζουν άψογα με τα λαχανικά και δίνουν μια πιο μεστή γεύση. Ενώ η σως με το τζίντζερ, σκόρδο και μέλι έχει και αντιφλεγμονώδη δράση και σε προφυλάσσει από τα κρυολογήματα της εποχής. Ιδανική για ένα γρήγορο και θρεπτικό βραδινό μέσα στη βδομάδα!
Υλικά
- 1 μελιτζάνα
- 150γρ σπανάκι
- 10 σπαράγγια
- 5 κεφάλια μπρόκολο
- Μια χούφτα μανιτάρια σιτάκε (ή κανονικά μανιτάρια)
- Μια χούφτα κουκουνάρι
Για τη σως:
- 5 κτλ σούπας ελαιόλαδο
- 1 λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 κτλ γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 3 κτλ γλυκού ταμάρι ή σως σόγιας
- 1 κτλ γλυκού μέλι
- 1 κτλ γλυκού ταχίνι
Εκτέλεση
Κόβεις την μελιτζάνα σε φέτες και σωτάρεις με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις το μπρόκολο, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτεις το σπανάκι και καπακώνεις μέχρι να σωταριστούν ελαφρά και να βγάλουν το νερό τους. Ανακατεύεις τα υλικά της σως σε ένα ποτήρι και προσθέτεις στη σαλάτα μαζί με το κουκουνάρι.
Θα βρεις κι άλλες συνταγές και tips υγιεινής διατροφής στο blog www.thesauchalife.com και στη σελίδα μου στο facebook www.facebook.com/thesauchalife.
Κορίνα Καραδήμου