Ακολουθήσε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξεις τέσσερα ποτήρια σοκολάτα με κρασί μέσα σε πέντε λεπτά.
Τι θα χρειαστείς:
2/3 κούπας σταγόνες σοκολάτας 2/3 κούπας ξηρό κόκκινο κρασί (merlot, shiraz, cabernet sauvignon) ½ κούπα γάλα ½ κούπα απο ισόποσο μείγμα γάλακτος και κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα το φτιάξεις:
Ανακάτεψε τις σταγόνες σοκολάτας, το κρασί, το γάλα, το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία έως ότου λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα να είναι ζεστό. Αφαίρεσε το από τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τη βανίλια και το αλάτι. Ρίξε το μείγμα στις κούπες και σερβίρε.
Το αν θα προσθέσεις ζάχαρη εξαρτάται από τη γλυκύτητα του κρασιού που θα χρησιμοποιήσεις. Εάν το κρασί είναι πολύ ξηρό, θα πρέπει να βάλεις ζάχαρη. Είναι καλύτερο να πιείς μια γουλιά χωρίς τη ζάχαρη και στη συνέχεια να την προσθέσεις αν χρειαστεί.
Για μια πιο γλυκιά, φρουτώδη αίσθηση, αντικατέστησε το ξηρό κρασί με ένα πιό φρουτώδες .Σε αυτή τη περίπτωση παρέλειψε τη ζάχαρη.
Σερβίρεται με φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού.