Αυτή η εύκολη συνταγή για ζεστό κρασί είναι νόστιμη χάρη στα μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και ο γλυκάνισος.
Τι θα χρειαστείς:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί, όπως merlot
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1/4 – 1/2 φλιτζάνι κονιάκ ή μπέρμπον
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
2 ξυλάκια κανέλας και άλλα για γαρνίρισμα
3 ολόκληρους λοβούς αστεριού γλυκάνισου, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
4 ολόκληρα γαρίφαλα
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε όλα τα υλικά σε μια μεσαία κατσαρόλα και ανακατέψε. Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Χαμήλωσε στο ελάχιστο μόλις πάρει βράση.
Ρίξε το ζεστό κρασί σε κούπες και γαρνίρισε με μια φέτα πορτοκαλιού, ξύλο κανέλας και γλυκάνισου από πάνω.