Γράφει η @themothercook κάτω από τη φωτογραφία που δείχνει ένα λαχταριστό σάντουιτς σε ολόλευκο φόντο: “Φρέσκα και δροσερά “πράσινα” εποχής μαραίνονται μαζί με πλευρώτους και λίγα μπαχαρικά στο μαντέμι. Δύο φέτες πολύσπορο ψωμί του τοστ και όση τριμμένη μοτσαρέλα τραβάει η όρεξη σου για να πλαισιώσουν την γέμιση που μόλις έφτιαξες. Συνθέτεις το σάντουιτς το οποίο γυρίζεις στο μαντέμι για να γίνει τελικά ζεστό και τραγανό.”
Και δίνει τη συνταγή.
Υλικά:
μερικά μανιτάρια πλευρώτους κομμένα εγκάρσια
λίγα φύλλα ρόκας και σπανάκι
λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο φρέσκο σκόρδο
λίγο βαλσάμικο με μουστάρδα και μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψωμί σε φέτες
τυρί σε φέτες
μοτσαρέλα τριμμένη
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι (μαντέμι κατά προτίμηση) σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα “πράσινα” και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′ μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με λίγο βαλσάμικο (με μουστάρδα και μέλι κατά προτίμηση) και συνεχίζουμε για 1-2′. Τραβάμε σε ένα πιάτο την γέμιση.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ψωμί από την μία μεριά, το γυρίζουμε ανάποδα και τοποθετούμε τις φέτες τυριού, την γέμιση και την τριμμένη μοτσαρέλα. Ενώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει το σάντουιτς και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε αμέσως με μία σως γιαουρτιού.
Σως γιαουρτιού: στραγγιστό γιαούρτι μουστάρδα σε σπόρους βαλσάμικο με μουστάρδα και μέλι