Τώρα που έχεις άπλετο χρόνο μπορείς να φτιάξεις αυτή τη μακαρονάδα που θα σου πάρει μία ώρα σχεδόν. Θες μπρόκολο, σπανάκι, ζυμαρικά και τρία τυριά.
Τι θα χρειαστείς:
1 μπρόκολο
1 πιπεριά, ό,τι χρώμα θες 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κούπα τυρί ρικότα 2 κούπες σπανάκι 1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη 1 κουταλάκι italian seasoning 1 πακέτο ζυμαρικά 1 κονσέρβα ντομάτα 1/2 κούπα ελιές 1 κούπα mozzarella cheese 1/2 κούπα τυρί παρμεζάναΓια να φτιάξεις το μείγμα με το ρικότα
Ψιλόκοψε δύο κούπες σπανάκι και βάλε το σε ένα μπολ με το ρικότα. Πρόσθεσε μία κουταλιά σκόρδο, το italian seasoning και 1/4 tsp. αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ το σπανάκι αλλά όσο το ανακατεύεις θα ενσωματώνεται.
Κόψε τη πιπεριά σε μικρά κομμάτια και το μπρόκολο το σε μικρές φουντίτσες. Σιγουρέψου ότι το μέγεθός τους θα είναι παρόμοιο.
Βάλε τα λαχανικά σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και περίχυσε με τρεις κουταλιές λάδι. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και βάλε τα στον φούρνο για 15 λεπτά.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγγισε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάλε τα ζυμαρικά και ανακάτεψε τα καλά να καλυφθούν από τη σάλτσα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλε και τα ψημένα λαχανικά και ανακάτεψε καλά. Βάλε τις ψιλοκομμένες ελιές και το μείγμα της ρικότα και ανακάτεψε με μία ξύλινη κουτάλα.
Βάλε το σκεύος στον φούρνο για 20 λεπτά και μετά πασπάλισε με την mozzarella και την παρμεζάνα. Βάλε για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Βγάλε από τον φούρνο, άφησε να κρυώσει για δέκα λεπτά και σέρβιρε.