Εύκολο, προσιτό, με απλά υλικά και κυρίως γρήγορο. Σε 30 λεπτά θα έχεις στο τραπέζι σου ένα πιάτο με ζυμαρικά με τόνο και λιωμένο cheddar. Τo tip που κάνει διαφορετική τη συνταγή είναι ότι θα σπάσεις και μερικά πατατάκια πριν το ψήσιμο για να κερδίσεις και την crispy αίσθηση.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5 μεσαία μανιτάρια ψιλοκομμένα 150γρ καλαμπόκι κονσέρβα 400 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα 3 κουταλιές πουρέ ντομάτας 300 γρ πένες 185 γρ τόνο σε κονσέρβα 1 μικρό πακέτο πατατάκια με αλάτι 100 γρ τυρί cheddar τριμμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακάτεψε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, τον πουρέ ντομάτας και σιγόβρασε για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ, ρίξε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και βάλε τα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Προθέρμανε τον φούρνο.
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μετά σπάσε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια. Ανακάτεψε και βάλε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Σπάσε τα πατατάκια όσο είναι μέσα στην τσάντα και πασπάλισέ τα πάνω από τα μακαρόνια. Στη συνέχεια ρίξε το τυρί.
Ψήσε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσίσει. Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.