Η πιο υγιεινή και ελαφριά ‘μακαρονάδα’ που θα φτιάξεις με κολοκυθάκια. Θα σερβίρεις με την αγαπημένη σου σάλτσα κιμά και ξηρούς καρπούς. Το πεκορίνο θα δώσει έξτρα γεύση και η μέντα έξτρα άρωμα. Είναι η ιδανική ιδέα για τα ανοιξιάτικα μεσημέρια που θες να τηρήσεις τη δίαιτά σου.
Τι θα χρειαστείς:
1/3 της κούπας (80ml) ελαιόλαδο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, πολτοποιημένο
500γρ κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
2/3 κούπας (160ml) κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα (400g) ντοματάκια
2 κούπες (500ml) ζωμό κοτόπουλο
1-2 φύλλα δάφνης
1/3 κούπας (45g) καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ‘spaghetti’ (θα τα κόψεις σε ένα julienne peeler)
¼ κούπας φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα και μερικά φύλλα για τη διακόσμηση του πιάτου στο τέλος
πεκορίνο, τριμμένο
Πως θα το φτιάξεις
Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σε δυνατή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Σόταρε τα λαχανικά για 8 περίπου λεπτά. Δυνάμωσε τη θερμοκρασία ξανά και πρόσθεσε στο μείγμα τον κιμά δουλεύοντας τον με μία ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν τα -τυχόν- μεγάλα κομμάτια. Χαμήλωσε ξανά τη θερμοκρασία στη μέση και μαγείρεψε τον κιμά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ζωμό και τη δάφνη. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράσε για άλλα 35 λεπτά. Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι μαζί με τα καρύδια σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το spaghetti από τα κολοκυθάκια και σόταρε τα για 3 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν βγάλε τα από τη θερμοκρασία και άφησέ τα στην άκρη.
Ανακάτεψε τη σάλτσα του κιμά με τα κολοκυθάκια και τη μέντα. Σέρβιρε με το μείγμα των καρυδιών και το τριμμένο πεκορίνο. Αν θες διακόσμησε και με έξτρα φύλλα μέντας.