Eίναι από τα πιο αρωματικά και εύκολα πιάτα με ζυμαρικά. Από το super market χρειάζεσαι καπνιστό σολομό, κρέμα, άνηθο και κάπαρη. Όλα τα άλλα μάλλον τα έχεις ήδη στο σπίτι. Σε 30 λεπτά θα έχεις το τέλειο πιάτο για ένα απολαυστικό βραδινό. Μην ξεχάσεις το λευκό κρασί.

Tι θα χρειαστείς:

500γρ spaghetti

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 ποτήρι λευκό κρασί

3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος

χυμός από 1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

500γρ καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια

1/4 της κούπας κάπαρη

2 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο

Πως θα το φτιάξεις:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό βράζει ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε και κράτησε ½ από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε μαζί με τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.

Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτευε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου 5 λεπτά. Βάλε την κρέμα και τον χυμό από το λεμόνι και περίμενε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου άλλα 5 λεπτά. Πασπάλισε με το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλε τον σολομό, την κάπαρη και τον άνηθο και μαγείρεψε τη σάλτσα άλλα 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Μόλις είναι έτοιμο πρόσθεσε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και το νερό που είχες κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Άφησε για 3-4 λεπτά ακόμα ανοιχτή τη θερμοκρασία ανακατεύοντας αραιά, με απαλές κινήσεις. ‘Οταν σερβίρεις πασπάλισε με έξτρα πιπέρι και άνηθο και συνδύασέ το με λευκό κρασί.

featured photo: PARKER FEIERBACH