Όταν οι ντομάτες είναι ώριμες οι γεύσεις και τα αρώματά τους είναι τόσο πλούσια που ταιριάζουν με όλα και αναδεικνύουν όλα τα πιάτα χωρίς να τις μαγειρέψεις. Επίλεξε σφιχτές, λείες ντομάτες με έντονα χρώματα για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά.
Τι θα χρειαστείς:
500 γρ. λιγκουίνι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
κάπαρη, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή κομμένα στα τρία αν είναι μεγάλα)
2 μεγάλες ντομάτες
1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα, συν για πασπάλισμα
1/4 της κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος
Πώς θα το φτιάξεις:
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό πριν τα στραγγίσεις στο τέλος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το λάδι, το σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τις ελιές, την κάπαρη και τα ντοματίνια και ανακάτεψε να ενωθούν. Τρίψε τις ντομάτες σε έναν τρίφτη. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας, πασπάλισε με παρμεζάνα και ανακάτεψε τα, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ζυμαρικά ώστε να φτιάξεις μια κρεμώδη σάλτσα. Πασπάλισε με μαϊντανό και παρμεζάνα.